‘Sterk na Covid’

Uit nieuwsberichten is wel duidelijk geworden dat veel mensen nog lang last kunnen hebben van de nasleep van Covid. Dat Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) kan helpen bij veel van deze klachten is bekend. Terwijl heel veel mensen inmiddels van hun klachten geholpen zijn door TCG therapeuten van verschillende disciplines, is dit nog niet zo bekend. Daarom staat dit onderwerp centraal in de week van de TCG van 19 t/m 22 april 2022 die georganiseerd wordt door mijn vakvereniging Zhong. Deze nieuwsbrief is hier helemaal aan gewijd.

Naast lichamelijke klachten zoals droge hoest of benauwdheid, pijn op de borst, vermoeidheid, verminderde spierkracht, hartkloppingen, slapeloosheid, niet kunnen focussen door concentratieverlies, diarree, verlies van reuk en smaak is er vaak ook sprake van mentale en emotionele klachten. Het ondergaan van TCG behandelingen kan het herstelproces aanzienlijk bevorderen.

Er wordt in de TCG niet alleen gekeken naar de oorzaak van de specifieke klachten van het moment, maar ook worden de eventuele gezondheidsproblemen van vóór de Covid meegenomen. In deze holistische benadering wordt nagegaan hoe het gehele ziekteproces is verlopen en beleefd. Ook emotionele aspecten zoals angst worden meegenomen. Deze aanpak kan bijdragen aan het overwinnen van de symptomen van Long Covid.

Ben je benieuwd hoe andere mensen inmiddels zijn geholpen door een behandeling? 

Klik HIER voor de site van de week van TCG met alle relevante informatie

Natuurlijk zijn er ook veel dingen die mensen zelf kunnen doen met betrekking tot voeding en leefstijl. Voeding speelt een grote rol bij een goede immuniteit. Maar wat gezonde voeding inhoudt is voor veel mensen tegenwoordig moeilijk te bepalen. Het is ook belangrijk te weten dat je met de juiste voeding kunt bijdragen aan een sneller herstel.

Naast voeding is het zeker ook belangrijk dat je voldoende beweegt. Juist als je minder energie hebt en niet zo lekker in je vel zit, is het lastig om de draad op te pakken. Bepaalde ademhalingsoefeningen kunnen daarbij helpen. Meer informatie over Qi Gong vind je door op onderstaande foto te klikken.

Het is duidelijk dat Chinese geneeskunde een bijdrage kan leveren bij gezondheidsproblemen. Heb je zelf last van de nasleep van Long Covid of ken je iemand in jouw omgeving die worstelt met deze problemen? Attendeer hen op de site va de Week van de acupunctuur van mijn beroepsvereniging Zhong via

www.weekvantcg.nl 

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Samen kunnen we kijken of behandelingen met acupunctuur mogelijk en gewenst zijn en hoe het behandeltraject eruit zou kunnen zien. De behandelingen werken goed naast de reguliere geneeskunde.

Tot ziens in de praktijk!