Zodra het voorjaar begint komen de klachten zoals niezen, loopneus, geïrriteerde ogen en benauwdheid. Het gevoel van complete malaise neemt de controle over. Terwijl je juist wilt genieten van de lente de zomer en het buiten zijn!

Wanneer krijg je last van hooikoorts? Als je lichaam het stuifmeel (pollen) wat door de buitenlucht zwerft en via je inademing je lichaam binnenkomt, gaat beschouwen als een indringer, dan gaat je afweersysteem aan de slag en maakt je lichaam histamine aan. De histamine zorgt voor verwijding van de bloedvaten en veroorzaakt een ontstekingsreactie in het lichaam. Waardoor je overprikkelde slijmvliezen krijgt wat kan leiden tot geïrriteerde ogen, een loopneus, niesbuien en eventueel benauwdheid.

Acupunctuur in een preventief stadium kan je afweersysteem in balans brengen en de klachten in het voorjaar verminderen. Bij acute hooikoorts is de behandeling gericht op het verminderen van de klachten.

Wil je ervaren of acupunctuur jouw hooikoorts klachten kan verminderen? Voel je welkom om een afspraak te maken.