Contact opnemen

Veelgestelde vragen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Afhankelijk van je klacht en je lichamelijke conditie maak ik een behandelplan voor jou. Hoe langer jou problemen bestaan hoe meer behandelingen nodig zijn om je balans te herstellen. Bij langdurige klachten zijn ongeveer tien behandelingen nodig. Na drie of vier behandelingen plannen we een evaluatie in.

Bij welke klachten  helpt acupunctuur?

Acupunctuur helpt bij specifieke vrouwenklachten zoals menstruatiepijn, ongewenst kinderloos, zwangerschapskwalen, overgangsklachten. Acupunctuur helpt bij burn-out klachten, slapeloosheid, hooikoorts, stoppen met roken, chronische pijn, verstoorde hormoonhuishouding, spijsverteringsklachten. Acupunctuur herstelt verstoringen in de energiehuishouding door blokkades op te heffen met behulp van naalden. Het kan de oorzaak van een aandoening verhelpen of symptomen als pijn en vermoeidheid verminderen en wegnemen.

Doet acupunctuur pijn?

De prikjes van de ultra dunne naaldjes zijn meestal nauwelijks voelbaar. Soms voel je niet eens dat ze er zitten. Het is zelfs zo dat de meeste mensen de behandeling ontspannend vinden.

Moet je geloven in acupunctuur voordat het werkt?

Nee. Er zijn natuurlijk nooit garanties dat een behandeling, regulier en niet- regulier, werkt. Mogelijk heeft een behandeling meer effect als je erin gelooft. En vertrouwen is belangrijk in iedere arts pati├źnt relatie. Acupunctuur werkt echter ook bij baby’s en kinderen; zij hebben geen idee of ze in een behandeling geloven of niet. Het is overigens – in westerse medische onderzoeken – bewezen dat behandeling van bepaalde acupunctuurpunten de aanmaak van een soort endorfine in ons lichaam stimuleert. Deze stof lijkt op morfine en heeft een pijnstillende werking. Acupunctuur is dus bewezen effectief bij pijnbestrijding.

Zijn de acupunctuurnaalden wel steriel?

Als lid van de beroepsvereniging Zhong ben ik verplicht uitsluitend naalden voor eenmalig gebruik te benutten, en deze zorgvuldig af te voeren ter vernietiging.