abdominal acupunctureNaast de Traditionele Chinese Acupunctuur en de Dr Tan’s Balance acupunctuur kun je nu ook voor Abdominal Acupuncture oftewel Buik Acupunctuur bij mij terecht. Buik Acupunctuur is heel effectief bij problemen van het bewegingsapparaat, burn-out klachten, duizeligheid, hoofdpijn, slapeloosheid en bij chronische aandoeningen. Bij Buik Acupunctuur geldt de navel als het middelpunt, de kern. Het doel is het lichaam weer in balans te brengen via de kern.

Je buik! Hoe werkt het?
Specifieke acupunctuur punten en gebieden op de buik corresponderen met delen van het lichaam. Het buikgebied kun je beschouwen als het tweede brein. In de darmen worden hormonen geproduceerd. Onder andere één van de vier geluks hormonen: het hormoon Serotonine. Serotonine is een neurotransmitter met een overwegend stimulerende werking. Het heeft invloed op het geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, eetlust en het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Door gebieden en acupunctuurpunten op de buik te stimuleren, activeer je de energiestroom, hormoonaanmaak en het zelfhelend vermogen van het lichaam. De naaldtechniek is oppervlakkig, waardoor de behandeling meestal als pijnloos wordt ervaren.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Afhankelijk van de aandoening/ongemak bespreken we bij het eerste consult het behandelplan. Chronische aandoeningen die al langere tijd aanwezig zijn hebben over het algemeen meer behandelingen nodig dan acute aandoeningen. Vier afspraken in korte tijd, twee weken, geven een goed beeld van de voortgang.

Ben je geïnteresseerd in deze behandeling of wil je meer informatie?
Neem gerust contact met mij op!