Dr. Tan Balance Method

Nieuw in mijn praktijk is het behandelen van pijnklachten met de Dr. Tan Balance Methode. Voor deze effectieve methode van acupunctuur kun je bij mij terecht wanneer je bijvoorbeeld last hebt van:

 • NEKPIJN
  tgv sportblessure, verkeerde houding etc.
 • SCHOUDERPIJN
  tgv sportblessure, frozen shoulder, etc.
 • BUIKPIJN
  pijn in de buik of onderbuik tgv prikkelbaardarmsyndroom, PMS, maagpijn, etc.
 • RUGPIJN
  pijn in de rug of onderrug tgv sportblessure, verkeerd tillen,  operatie, etc.
 • KNIE/HEUPPIJN
  sportblessure, slijtage, operatie etc.
 • HOOFDPIJN
  pijn in het hoofd tgv burn-out, PMS, migraine, etc.

 

Tan Balance Method Bianca van der Pol

Wat maakt deze manier van behandelen nu zo anders dan de traditionele manier van acupunctuur?

De Balance Methode van Dr.Tan is anders omdat in plaats van eenmaal per week, een intensieve serie behandelingen nodig is van twee of drie keer per week. Het lijf kan dan zelf de herstelde balans oppikken, zodat pijnloos blijven de nieuwe norm wordt. Met deze methode worden geen naalden geplaatst in het pijngebied. Er wordt gekeken waar het corresponderende gebied in het lijf zit en daar worden de naalden geplaatst. Het is vergelijkbaar met een lichtschakelaar; het knopje zit meestal niet vlak naast de lamp. De schakelaar is ver weg van de lamp, aan de muur of in de hoek van een kamer. Wanneer je de knop aanzet gaat er een stroom elektriciteit naar de lamp. Op dezelfde manier geven de naalden, ver weg van de pijnlijke plek een stimulans aan het pijnlijke gebied en gaat er een stroom energie naartoe. Hierdoor wordt de pijn opgelost en de energiestroom ter plekke hersteld. Dat is een beetje kort uitgelegd hoe het werkt.

Denk je dat deze therapie iets voor jou kan betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact met me op!